Molemmat tytöt pääsivät tänään käymään hierojalla. Kumpikaan ei ole mitenkään oireillut, mutta minusta on hyvä aina silloin tällöin käydä, että ongelmat löytyisi ennenkuin alkavat oireilla. Tänään siis heti aamusta tutulle hierojalle (Kiitorekku http://www.kiitorekku.fi) kylään tyttöjen kanssa.

Fanny pääsi ensimmäisen kerran hierojan käsittelyyn. Itse neitiä totuttanut käsittelyyn ja kyljellä olemiseen, mutta ammattilaisen otteet ovat aina ihan eri asia. Fanny kuitenkin yllätti niin minut kuin hierojankin ja malttoi koko session maata patjalla ja hienosti antoi hieroa ja venytellä. Ei kuulemma ole tuollaista pentua tullut vastaan, edes omat koirat eivä ole moiseen kyenneet :) Tätä ei varmasti kukaan usko, joka Fannyn tuntee...harmi ettei tullut todistusaineistoa otettua ;) Fanny kuitenkin makoili koko session ajan. Pientä ääntä pidettiin ja katse oli välillä hyvin kysyvä, taisi neiti ihmetellä vähän mitä tapahuu/mitä tämä on. Erityisesti minua juuri kiinnosti miten lihaksistoltaan Fanny kehittynyt, onko jotain mitä pitää ottaa huomioon jne. Erityisesti kun agilitya harrastetaan, en halua hallaa tehdä. Ilokseni sain kuulla että Fanny on kehittynyt tasapainoisesti, niin edessä kuin takana lihakset alkaneet hyvin kehittyä tasapainoisesti. Selkä vielä tarvii llihaksia, mutta siinäkään ei ollut mitää sanomista. Takapolvien ja säärien alueella kireyttä, johtuuko pentulöysyydestä vai lyhyestä säärestä, ei tarkkaan voi sanoa, mutta ei mitään huolestuttavaa kuitenkaan. Hieroja tykkäsi kun Fannyllakin on jalkaa, ettei ole ihan tappijalkainen göötti. Kaikin puolin käynti positiivinen. Fanny on hyvin kehittynyt ja voimme jatkaa samalla mallilla eteenpäin. Säännölliset käynnyt ei tarvita, käydään taas kun siltä tuntuu/ilmenee jotain.

Gena hierottu viimeeksi keväällä huhtikuussa ja nyt ollut ihan oireeton, mutta puolivuotta kuitenkin jo kulunut, joten hyvä katsoa läpi. Gena aluksi vähän kysyi onko pakko, mutta sitten asettui ihan mukavasti pitkälleen käsiteltäväksi. Genalla aina perinteisesti lavanseutu ja lantio ollut jumissa. Lavoissa oli nytkin pientä jumia, ei kuitenkaan sellaista luokkaa mitä pahimmillaan ollut. Ilokseni sain kuulla että lantio ei ollut kireä. Selkäkin oli hyvässä kunnossa. Pientä löytyi niskasta ja takajaloista sekä vatsalihaksissa, mutta ei mitää hälyttävää. Mie en olekaan nähnyt Genan mitenkää oireilevan, joten isot jumit olisivat tulleet yllätyksenä. Gena kun tähän asti kertonut selkeästi elekielellä jos niitä ollut, nyt kun oppinut koiran eleitä lukemaan paremmin. Genakin kohdalla ei tarvita säännöllistä käyntiä. Seuraava käynti sitten kun tarvetta ilmenee tai haluan viedä.

Käynti oli molempien tyttöjen osalta oikein positiivinen. Jonkun mielestä turha, minun mielestäni ei.