Niin siinä sitten kävi että eksyin toko kokeeseen Haminaan, vaikka en todellakaan ollut ajatellut lähteä vielä kokeeseen. Kaikki lähti ihanasta ystävästäni Juulista joka joutui perumaan osallistumisensa kokeeseen, ja minä annoin sitten luvan ilmoittaa itseni tilalle. Paniikin poikanen alkoi nousta kun koe lauantaina ja ma iltana sain vahvistuksen että paikka on minulle. Tiistaina ohjattuihin treeneihin, useampi oma toiminen treeni alle ja la kokeeseen. 
 
Keli onneksi suosi, ja luvattu sade olikin mukava auringonpaiste. Gena varmaan luuli pääsevänsä agilitykisoihin, mutta nopeasti lämmitellessä löydettiin toko vaihde. Minulla oli matalat tavoitteet. Kuhan päästään kokeesta hengissä, ei tulisi hyllyä eikä keskeytystä. Kaikki muu plussaa, etenkin nyt kun valmistautuminen jäi lyhyeksi ja edellisen kerran treenattu säännöllisesti heinäkuussa. Oltiin Alo luokassa toisen ryhmän ensimmäinen. Luoksepäästävyydestä saatiin 10, Gena nousi seisomaan, mutta oli muuten rauhallinen. Paikkamakuu 0, mikä oli suuri yllätys. Gena ollut vahva paikkamakuussa treeneissä, mutta uusi tilanne ja miun olemus saattoi olla liikaa. Myös yksi koira aiheutti heti alkuun hämminkiä lähtemällä ja sitten Genan vierustoveri katsoi Genaa, jolloin Genalle riitti ja lähti miuta kohti. Seuraaminen kytkettynä 8, mikä oli aika hyvä tulos meille. Ensimmäisessä liikkeestä seis jäi seisoo ja kerran tein pienen korjauksen hihnalla. Ravi seuruu, oli mainio. Seuruu kytkemättä 7, mikä vähän meni penkinalle. Tuomarikin valitteli kun niin mahtavaa seuraamista, mutta molemmat pysähdykset jäi seisoo. Tuo seisominen seuraamisesta yllätti miut, yleensä hyvin perusasento löytynyt. Liikkeestä maahan 0, mikä oli pettymys. Tyhmänä en antanut kakkoskäskyä vaan annoin jäädä seisoo :/ Genalla tainnut liikkeestä seisominen jäädä päähän, molempia kyllä treenattu. Luoksetulo 0, tämä oli suurin yllätys. Jätin istuu suht lähelle kehän laitaa jossa yleisöä ja Genan katse harhautui yleisöön ja kaksi ekaa käskyä meni kuuroille korville. Sitten kolmannella nimi+käsky, niin tuli hienolla vauhdilla tosi hyvään perusasentoon ja kyllä harmitti. Luoksetulo ollut todella vahva. Liikkeestä seisominen 9, hieno tulos. Käskyn jälkeen hitaasti jäi seisoo, tais ottaa askeleen eteenpäin. Estehyppy 0, odotettu tulos. Tämän tuloksen osasin odottaa, koska toko hyppy meidän haasteellisin liike. Hyppää kyllä, mutta tähän asti yrittänyt hypätä aina takasin. Nyt jäi seis käskystä hetkeksi seisoo, mut sit lähti kiertää estettä miuta kohti ja kun menin luokse niin tarjosi kaikkea mahdollista. Kokonaisvaikutelma 7, odotetusti, ei mennyt vahvasti. Tuomari Anne Nokelainen harmitteli kun ajoittain todella hienoa työskentelyä ja välillä koira tuntui olevan vähän hukassa, mutta kun kerroin että molemmille ensimmäinen koe, ymmärsi ja toivotteli treeni iloa ja menestystä seuraaviin kokeisiin.
 
Saatiin huikeat 79pist 10/0/8/7/0/0/9/0/7. Pääasia että selätin toko mörkön ja nyt Gena onkin ilmoitettu jo kahteen seuraavaan kokeeseen, joten eikun treenaamaan. Ensi kokeessa tavoitteet jo korkeammalle :)