Kesä on mennyt hurinalla ohi. Kaikkea on ehtinyt touhuta ja tapahtua, silti tuntuu että paljon jäi tekemättä. Nyt eletään jo elokuun loppupuoliskoa ja tuntuu että syksy tekee tuloaan, mutta ei anneta sen vielä häiritä kuhan ei ala sadepäiviä liikaa olemaan. Kesällä on ehtinyt tapahtua vaikka mitä, yritän tähän nyt lyhykäisesti päivittää mitä ollaan tyttöjen ja coudin kanssa puuhattu, sekä mitä meille kuuluu.



Agilityssa ei ole kummia tapahtunut. Kisoissa ollaan käyty, mutta nappisuoritus se antaa vielä odottaa. Kakkosluokassa jyllätään edelleen, agiradoilta pitäisi ne kaksi luva nollaa vielä saada. Muutama ollut jo hyvin lähellä, mutta aika ei ole riittänyt. :/ Itse onneksi tajusin tuossa kesän aikana yhden tärkeän asian, miksi vauhti ja yhteistyö kisoissa ollut pahasti hukassa. Mie puristan ja vaadin liikaa, miun pitää rentoutua ja nauttia kisoissa koiran kanssa yhteisolosta ja pitää hauskaa. Tämä alkoi heti näkymään tuloksissa ja menossa radalla. Ei niitä luva nollia vielä tullut, mutta molempien ilme iloinen radalla ja yhteistyö toimi jonka tuloksena virhepisteet väheni. Meno alkoi muistuttaa enemmän jo treenejä, siellä meno ollut Genan kanssa makeeta. Keppien kanssa työstetään. Apuvälineet ei tuottanut tulosta, joten siirryin käsiohjaukseen ja se näyttää toimivan. Sitä on vain hiottava vielä paljon. Eri kulmien lähetyksiä ja josko saisi hiottua, ettei tarvitsisi kättä lopulta ollenkaan. Fannyn kanssa ollaan keskitytty kunnon palkkaamisen onnistumisen jälkeen sekä tekemään lyhyitä pätkiä mielummin, että niitä onnistumisia tulee. Namialusta vaihdettu namipurkkiin ettei saa palkkoja väärästä suorituksesta, kun rupesi vaan juoksee lyhintä/helpointa reittiä alustalle. Tämä tuntunut toimivan hyvin. Fannyn kanssa harjoiteltava paljon paikalla oloa, ei meinaa malttaa millään odottaa agi esteen takana.



Kesän aikana Genan ja Fannyn kanssa tokoiltu ohjatusti tiistaisin. Valitettavasti mein ryhmät on nyt loppuneet, ja samalla lopahti treenaaminen, vaikka molemmat tuntuvat olevan tokostakin innoissaan. Tiistaisin olisi kyllä avoimet ryhmät, mutta kun molemmat menisi samaan niin en tiedä pitäisikö vuorotella tyttöjen kanssa vai mitä tehdä. Tai toivoa että seuraavassa haussa saataisiin ryhmä paikka kun nyt jäi saamatta tämän hetkisistä. Genan kanssa niin toivoisin joskus saavani sen TK1:n, mutta saa nähdä kaatuuko miun laiskuuteen. Genan kanssa toko hyppy se pahin kompastus vielä, muissa vain hiomista ja voisi jopa uskaltaakin kokeeseen sitten.



Koirien kanssa reissattu kesän aikana jonkin verran. Kaksi telttailu reissuakin tehty kisoihin. Ensin oli agirotu Kuopiossa ja sitten Mikkelin agilityviikonloppu. Neidit on kyllä niin käteviä matkalaisia että, ei mitään ongelmia. Yöt oli vähän vilakoita miun makuun, mutta neidit eivät olleet moksiskaan. Nukkuivat yöt hyvin. Mökkeilty koirien kanssa useamman kerran kun ollut sopivasti vapaita/lomia. Ruokolahdella käyty useamman kerran nauttimassa kesäpäivistä ja illoista, uitu ja saunottu. Ystäväni mökillä Savitaipaleella on myös tullut muutaman kerran käytyä, kerran jopa yövyttyäkin koko perheen voimin. Fanny selvästi Genaa parempi nukkumaan vieraissa paikoissa. Fanny kun käy nukkuu,sit myös nukkuu. Gena monesti vahtii ympäristöä ja tulee viereen inisee/herättelee. Genan kanssa olisi pitänyt enemmän yöpyä muualla pentuaikaan, Fanny onneksi reissuihin tottunut nyt pienestä pitäen.


Tytöt tyytyväisenä telttailee


Kaverini mökillä meillä oli ensimmäisellä kerralla hevonen vastassa kun saavutiin. Koirathan olivat heti että häh, täällähän on paimennettavaa. Etenkin Fanny paljon Suloa seurasi ja kävi aina välillä aitauksessa komentaa. Sulo ei vaan moisesta välittänyt.


Gena löysi mökin yläkerran parvekkeelta hyvän tähystys paikan. Itse kyllä olin luukurkussa ettei vaan loikkaa sieltä, onneksi tajusi tulla sisäkautta portaita pitkin alas


Ruokolahden mökin vahti


Mökiltä syöty kaikki pihapiirin marjat, kiitos Genan ja Fannyn jotka parhaimmilaan istuvat/makaavat varpujen joukossa ja syövät


Hellepäivinä Genakin joutui uimaan, ei omasta tahdostaan


Tutkija. Fanny on kova tutkii ympäristöä, joka toissa viikonloppuna näkyi erityisesti kun hajut kiinnosti niin paljon että omasta mökkipihasta kadottiin. Oltava siis tarkempi kun murkkuikä alkaa jyllää, hajumaailma selvästi alkanut kiinnostaa.


Rallattajat Savitaipaleen mökillä


Kukas se sieltä tulee?


Gena selvästi näkee jotain kiinnostavaa


Fanny löysi jotain kiinnostavaa työmaan keskeltä kaverin mökillä jossa perustukset uusitaan


Fanny pose mökin portailla


Fanny pose


Fanny pose kottarien ja ämpärin kanssa


Ihana katse


Väsynyt rakennustyömaa koira


Gena päiväunilla terassilla


Fanny päiväunilla vuorostaan terassin portaiden edessä, kukaan ei mene ohi huomaamatta


Sitten Fanny olikin hiekkakasaa valloittamassa kaverin mökillä


Väsynyt työmaakoira Gena

Tyttöjen kanssa käyty metsälenkeillä, ja tottakain seurana ollut Juuli koirineen. Fanny on myös innostunut vesileikeistä kesän aikana. Kahlaa mielellään ja on ihan uinutkin omasta tahdostaan. Nyt pidemmät metsälenkit jääneet vähille kun Juuli karkasi taas pohjoiseen Leville töihin koirien kera. Pitää taas tottua siihen että yksi puuttuu joukosta vähän aikaa. Onneksi Juuli luvannut muutaman kerran käydä etelämmässä ettei joko pätkää ole pohjoisessa yhtä soittoo. Ja mie lupailin myös lähteä koirien kanssa käymään Levillä nyt syksyllä, haluaa päästä kävelee pohjoisen luontoon. Katsotaan mihin väliin ehditään reissu tekee.


Tässä Fanny vielä odottaa Novaa rannassa, kepin toivossa


Tässä jo itse haettiin keppi :)


Ensimmäiset uinnit oli vähän jännittäviä, ilme sen kertoo


Lappeenrannan koiraranta myös käyty testaamassa


Genan ja Fannyn kanssa vaihtelevassa maastossa


Lenkillä mustikkavarpujen keskellä :) Aina välillä evästä kupuun jokaiselle

Coudin kanssa ollut rauhallista yhteiseloa. Coudi saanut nauttia laitumella olosta. Edelleen viettelee laidun elämää yötä päivää. Vähän päässyt mahaakin kertymää kun sai tuossa kaksi viikkoa lomailla, mutta eiköhän se saada treenaamalla kuulumaan. Coudi on kyllä siitä hauska ettei koskaan tiedä tallille mennessä millä tuulella tänään ollaan. Onko päivä kun halutaan miellyttää, vai päivä että kaikki käy, vai päivä että tehdään kun pakko on, vai se ihanin: "haista p**ka" päivä ja näyttää kaikessa keskaria. Loman jälkeen ollut oikein enkeli, mutta tänään (22.8) näytti taas keskaria oikein olan takaa, mitään ei annettu ilman käden vääntöä. Noh, sitten väännettiin niin kauan kunnes voitto tuli. Toivottavasti tämä yksi päivä riitti tällä kertaa taas.


Coudi nauttii helle päivänä vesileikeistä


Laiskottelija


Kaikki kotona?


Möhömaha

Tytöt päässeet myös aina välillä mukaan tallille ja Fannykin ystävystynyt erityisesti Lulun kanssa. Genaa ja Lunaa ei jaksa tallilla leikit muiden kanssa kiinnostaa, nuoriso hoitaa tämän puolen. Valitettavasti göötti tyttö Kikin kanssa ei olla yhtä aikaa törmätty että oisivat rotuseuraa saaneet. Kiki on kamalasti kasvanut nyt ihan kuukauden aikana. Sopivina päivinä jatkossakin tytöt pääsee varmasti mukaan.


Fanny tallilla seuraa tilannetta nousutelineen alla hellepäivänä varjossa


Gena päivystää nousutelineen päällä, parempi näkyvyys

Mutta siis tänne kuuluu ihan hyvää tällä hetkellä. Tyttöjen kanssa jatketaan touhuamista. Tytöt sekä Coudi terveitä ja isoimmilta haavereilta säästytty. Toivottavasti tämä syksy olisi parempi, mitä edelliset ovat olleet *koputtaa puuta*.